Produktová řada Farma
Pokud máte rádi jednoduché a tradiční recepty, osloví vás řada farmářských produktů. Čerpali jsme z vlastních zkušeností, poučili se v historii i zahraničí a vytvořili pečivo zcela bez přidaných látek.
Náš kvásek, zruční pekaři a pečení sálavým teplem jsou vším, co pečivo potřebuje
Děláme však i něco navíc – podporujeme zdejší dodavatele a pečeme z lokálních surovin.
Vyrábíme vlastní žitný i pšeničný kvásek. Díky němu je pečivo trvanlivější i bez použití chemie a má pozitivní účinek na zažívání.
Pečeme z kvalitních surovin od vybraných místních dodavatelů a vykupujeme zdejší ovoce. Podporujeme tak svůj region a ručíme za vše, co do našeho pečiva dáváme.
Chleba pro ty, kteří si dovedou užít jeho bohatou a přitom jednoduchou chuť, která je díky žitnému kvásku i podílu žita jemně vyvážená a vychází z receptu prověřeného generacemi.
Oblíbená regionální specialita, upečená přesně podle tradice moravského venkova. Škvarky v kombinaci s kyselou smetanou oceníte, když hledáte poctivou svačinu nebo chystáte něco dobrého například k vínu nebo pivu.
Moravskou královskou disciplínou v pečení jsou hodové a svatební koláčky. Děláme je ve variantách – povidlové, tvarohové, ořechové a makové. Jejich recept byl tolikrát vyzkoušený na bezpočtu svátků a slavností, že jsme udělali jediné – naučili se je dělat přesně tak, jak patří. Jsou vynikajícím pohoštěním pro malé i velké svátky a pravidelně zmizí jako první.
Pro milovníky brambor pečeme bramborový bochník, do kterého dáváme i vepřové sádlo. Inspirovali jsme se na Slovensku, pro které je tato receptura tradiční. Schválně, na kolik kousků brambor v něm narazíte…
Rozpraskaná kůrka ale přitom lahodná a šťavnatá střída vonící po dřevě. Kouzlo spočívá v jednoduchosti – peče se v peci vytápěnou dřevem. Luxusní na slané svačinky nebo letní grilování s přáteli.
Malé mrkací koláčky připravujeme ve dvou variantách – kyselkavá višeň vám dá důvod se pousmát a požitkářská klasika, tvarohová jednohubka s povidlím. Je jen na vás, kterou si vyberete. Nebo zkusíte obě?
Mrkev, cibule a zelí z jižní Moravy jsou doslova nacpané v dlouho zrajícím taženém těstě. Zelnou pochoutku opakovaně oceňují i odborníci v soutěžích jako je Chuť jižní Moravy, kde se v roce 2017 umístila na prvním místě.
Lokše, přesňáky, olipy, magaše, laty… ať už se jim u vás říká jakkoliv, zkuste ty naše s mákem a povidlím. Mák si do náplně vaříme sami. Povidla kupujeme od regionálního výrobce. Zavzpomínejte s námi na dětství strávené u babiček.